Thimble souvenir

Inca din copilarie imi placea, ca atunci cand plec in vreo excursie sa imi cumpar cate un suvenir, drept amintire. Imi luam ba un creion din acela mare mare, ori vreun papitoi de plus, ba un fluier, ba diverse chestii pe care le gaseam la chioscurile de suveniruri.Si cand am plecat pentru prima data intr-o vacanta, in afara tarii, am avut acelasi gand. Diferenta era ca eu, acum, am crescut si parca imi dadeam seama ca acele suveniruri pe care eu mi le luam, nu le pretuiam deloc. In cateva zile/luni le aruncam, deci amintirea ramanea doar in sufletul meu. Si intrebandu-ma ce suvenir sa imi iau, mi-a venit in minte ca as putea sa imi iau cate un degetar turistic din fiecare tara pe care am sa o vizitez de aici inainte. Zis si facut!

Numai ca incepand de la asta, am extins ideea…adica, daca unul din prietenii mei se ducea sa viziteze o tara unde eu nu ajunsesem, acesta erau obligat (print-o lege nescrisa) sa imi aduca un degetar de acolo.

Asa a crescut colectia mea! In momentul de fata acopar foarte bine Europa, am si din Africa si din Asia. Nu am din Americi (nici de N si nici de S). Dar asta nu este o problema, nu? Si asa, in curand, am sa ajung acolo, asa ca imi voi cumpara chiar eu.

Planurile cu acest hobby al meu merg mai departe. Acum visez la o masuta de suflagerie, din aceea joasa, care sa fie facuta ca o cutie, cu capacul de sticla. Si in cutia aia, eu sa imi pun harta lumii, iar degetarele sa le pozitionez pe locul cu pricina, adica de acolo de unde a fost acestea achizitionate. Si daca nu-mi voi gasi  masuta mult visata, am sa imi fac una la comanda.

Si ele, degetarele, trebuie sa locuiasca undeva, nu?

Va impartasesc, in cele de mai jos, o mica parte din colectia mea:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.