Despre Mine

Eu sunt fata care incepe sa traiasca “visul american”.

Cum a inceput totul?

Daca va vine sa credeti, nu mi-am dorit niciodata sa plec din Romania. Nascuta, crescuta in Bucuresti, ma gandeam, eu asa, ca nu e rau ca m-am nascut tocmai in capitala – aici ai cele mai multe oportunitati de joburi, ai multe cluburi, mall-uri, multe locuri de iesit – ce sa mai! Mereu am zis ca nu as pleca niciodata din Bucuresti. Zis si facut! Pana acum.

Aaaa, mi-ar fi placut ca in timpul facultatii sa pot pleca si eu la studii in afara, dar nu sa raman de tot. Insa nici pe asta nu am facut-o, parintii mei nu si-au permis sa ma tina la studii afara. Asa ca am uitat repede de aceasta dorinta a mea si mi-am vazut linistita de ASE-ul meu.

Toate bune si frumoase pana acum, insa povestea continua. Dupa terminarea facultatii, lucrurile au mers pe fagasul normal. M-am angajat, m-am casatorit …nu am copii (inca) si credeam ca de aici inainte lucrurile vor merge pe drumul obisnuit: adica ne contractam o casa, facem copii si traim fericiti pana la adanci batraneti.
Eeee, numai ca de la chestia asta cu casatoritul mi s-a tras totul. M-am casatorit cu un tip fain ce avea si el un vis. Ghiciti ce vis? Da – “visul american”. Eu si el plecati peste mari, tari si oceane pentru a ne construi o viata mai buna, intr-un mediu mai prosper.

Asa ca in anul 2009 sotul meu a completat, pentru prima data, formularul pentru inscrierea in loteria vizelor USA. In anul 2010 s-au anuntat castigatorii, iar noi nu eram printre ei. Cum la noi in Romania criza financiara era in plina desfasurare, atunci chiar imi doream sa plecam. Simteam ca la noi in tara lucrurile merg foarte rau, oamenii cu totii erau foarte demoralizati, inclusiv eu….ce sa mai…..daca ni se dadea viza, plecam cu inima impacata imediat.

In anul 2010 am depus din nou formularul pentru loterie. Lucrurile pentru mine in 2010 incepusera sa intre in normalitate, criza se facea din ce in ce mai putin simtita. In 2011, pe la inceputul anulul am inceput sa ne interesam de cumpararea unui aparatement. Gandurile despre emigrare imi diparusera total. Ne-am gasit, dupa multe cautari, apartamentul visurilor noastre – intr-un ansamblu rezidential de vis. Cine nu si-ar fi dorit sa stea intr-un complex de apartamente si case si sa dispuna de piscina, de teren de tenis, basket, parc pentru copii, fitness in aer liber. Ce sa mai! De vis, cum spuneam si mai devreme. Am aplicat pentru credit la banca, iar banca ne-a tot amanat cu un raspuns in ceea ce priveste aprobarea creditului.

Numai ca pana la raspunsul din partea bancii, ghiciti ce veste am primit? EU fusesem extrasa din milioane de persoane din toata lumea la loteria vizelor! Vestea am primit-o ca un soc! Nu ma asteptam, nu ma mai gandisem la asta, planurile erau altele…… am simtit cum viata mea se schimba radical…..in urma unei….loterii.

Let the story begin!