In the bus

Mergand in fiecare zi cu autobuzul la munca, mi-am dat seama de diferentele imense intre a circula in Romania cu autobuzul vs. aici! Si sa le luam pe rand!
 1. in primul rand si cel mai important mi se pare faptul ca aici oricine poate folosi mijloacele de transport in comun si ma refer aici la persoanele cu deficiente locomotorii. Vin oameni in scaun cu rotile si se posteaza in statia de autobuz, iar cand autobuzul vine, nenea sofer apasa pe un buton si rampa coboara in afara autobuzului, astfel ca omul cu deficiente poate urca foarte uman in autobuz. Ba unde pui ca au si un loc special pentru carucioarele cu rotile.
 2. nu este niciodata macel in autobuz, adica imbulzeala. Aici toata lumea se deplaseaza cu masina personala… Numai eu cu autobuzul si inca cativa ca mine… raritati domnule!
 3. toate bus-urile sunt dotate cu aer conditionat, si ghiciti ce? Aerul conditionat chiar functioneaza. De obicei port un plovar pe mine, atat este de frig!
 4. nu te buzunareste nimeni, pentru ca fiecare autobuz este prevazut cu camere de supraveghere.
 5. autobuzul are program fix, adica daca spune ca la ora 5:45 este in statie, pai se tine de cuvant! Maxim intarzie un minut, doua!
 6. este foarte liniste incat unii trag un mic pui de somn. Asta este un lucru bun, cu conditia sa nu ratezi statia de coborare.
 7. copii nu merg cu autobuzul. Ei au autobuze speciale de scoala, ceea ce poate explica linistea de la punctul sapte plus punctul doi.
 8. daca nimeni nu coboara la prima, iar statia e goala, autobuzul nu opreste.

Tu ca si calator trebuie sa anunti soferul ca vei cobora la prima! Tragi de o sfoara, iar un robot spune: stop requested; simplu ca buna ziua!

One thought on “In the bus

 1. mitchell says:

  The transportation is not that good in South Fl. Common!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.