The Real Housewife of Bucharest

Pai daca nu muncesti la job, cum te numesti? Nemuncitor? Nu, ca tu mai muncesti prin casa, faci patul, dai cu aspiratorul, stergi praful – asa ca nimeni nu te poate acuza de asa ceva.  Astfel, inspirandu-ma dint-un serial american gen reality, am decis ca eu ma numesc “Housewife” in numele de scena, adica casnica pentru apropiati.Si mi-am intocmit singura fisa postului care prevede urmatoarele:
– trezirea la orice ora a diminetii
– ordine la locul faptei (facutul patului, aerisit camera si eventual strans paharele din seara trecuta)
– si cea mai importanta sarcina este aceea de a experimenta diverse mancaruri, din acelea pe care mama ta nu le face.
Era cat pe ce sa nu accept acest job, din cauza indatoririlor pe care va trebui sa le prestez, insa daca tot am timp liber, de ce sa nu accept provocarea. Spun provocare pentru ca nu sunt o gospodina defel. Pentru mine si cartofii prajiti mai au secrete nedescoperite inca. Dar sa incerc, nu ma costa mai nimic, in afara de niste ingrediente stricate.
Bine, recunosc ca am avut si un scop mult mai practic de a incepe sa imi gatesc si anume faptul ca mi-am propus sa duc o viata mai sanatoasa, in care sa nu mai mananc carne (pe cat pot, asta nu inseamna ca ma dau vegetariana) datorita problemelor de sanatate pe care le-am avut si le mai am inca. Si cum sanatatea te costa cam multicel in USA, am zis ca mai bine trec la cratita si am putin grija de mine. Ca daca tot am timpul asta liber – cine stie cand ma mai intalnesc cu el.
Si jobul acesta de “Housewife” a inceput cu un mic training, nici nu se putea altfel, nu? Am inceput sa citesc cat mai multe bloguri si le-am selectionat pe acelea ce prezentau retete mai sanatoase, fara prea multa grasime (daca se poatea deloc) si fara carne. Ce mi-a mai placut in aceste bucatarii virtuale este faptul ca blogerii fac reteta si pe parcurs pozeaza procesul, astfel pentru neinitiatii ca mine, pozele mi-au dat incredere in mine si reperul ca ma aflu pe drumul cel bun.
Am inceput in forta, provocarea fiind aceea de a face Quiche cu morcov si spanac, asa cum mancam la ceainaria mea preferata (Green Tea – aflata in apropiere de zona Unirii). Reteta, daca va vine prin cap sa o faceti si voi, o gasiti aici: http://retete.eva.ro/mancaruri/quiche-cu-morcovi-si-spanac-articol-15053.html. Cum mi-a iesit? Asa, ca de prima oara. Data viitoare, cu siguranta, nu o sa mai folosesc morcovi, i-au dat un gust prea dulce.
Specializarea mea a continuat cu o Lasagna de ciuperci, la insistentele fratelui meu care avea aceasta pofta de mai bine de jumatate de an. Se tot ruga el de mama sa ii faca, dar mama, saraca, nu prea se aventura ea in lucruri atat de profunde. Asa ca mi-am luat rolul de sora mai mare si am decis sa ii strisfac poftele fratiorului meu. Foarte interesanta experienta, aici am descoperit smantana lichida pentru gatit, care are rezultate miraculoase in bucatarie. Rezultatul final m-a uimit si pe mine…adica cu alte cuvinte mi-a iesit, toata tava s-a mancat intr-o zi. Reteta o puteti lua de aici: http://www.blogculinar.ro/lasagna-vegetariana-ciuperci.html.
A, cand am spus ca nu mai mananc carne, m-am referit decat la aia de la animalele terestre, inca mai intra in socotelile mele cele ce traiesc in apa. Prin asta am vrut sa clarific urmatoarea reteta incercata de mine si anume Pate de ton provencal, reteta pe care nu am cautat-o in mod intentionat, dar pe care am gasit-o tot pe http://www.blogculinar.ro/pate-de-ton-provencal.html. Nu ma intrebati daca a iesit ceva, pentru ca este atat de simplu, incat nu ai cum sa gresesti aceasta reteta.
Este timpul si pentru o supa in meniul deja conturat. Ce este mai potrivit decat o Supa crema de legume cu smantana lichida (pe care tocmai am descoperit-o si pe care imi place sa o folosesc mai la orice). Deja cred ca voi cere o marire de salariu, pentru ca de data aceasta am avut si eu o intervenie in reteta. Nu am mai fost  papagal cap coada, ci am mai pus inca un pic de la mine. Reteta aceasta a gatit-o Horia Varlan intr-o emisiune TV (puteti vedea aici intregistrarea: http://cireasa.primatv.ro/stiri/Craciun_a_la_Horia_Supa-220.html). Eu  in loc de crema de branza, am folosit smantana lichida (cum va spuneam, am facut o obsesie) si am mai adaugat supei un pic de gust in plus prin continutul de dovlecel, morcov si telina. A iesit ceea ce vedeti in poza postului (sus), adica o minunatie, numai buna de mancat pe o vreme atat de friguroasa.
Am lasat desertul pentru sfarsit! De mult voiam eu sa fac un Carrot cake, asta dupa ce m-am indragostit de aceast tort in desele mele vizite la Starbucks. Si pentru ca un tort nu se mananca niciodata singur, a trebuit sa conving familia ca ce le voi cofeta, o sa fie delicios. Mi-a luat cateva zile pana sa ii conving, dar rezultatul a fost….cum sa va zic eu….ceva de nedescris de delicios. Reteta o puteti gasi aici: http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-morcovi-carrot-cake-fid-731469 si daca o respectati suta la suta, nu are cum sa nu iasa.
Sper ca v-am convins cat de in serios imi iau jobul! Daca ma mai tine nebunia, o sa mai postez chestii pe care le incerc in bucatarie. Iar in cazul in care v-am facut pofta, nu aveti decat sa va apucati de bucatarit si voi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *