Thanksgiving week!

Wow, am avut o saptamana super incarcata. Am tinut-o numai intr-o petrecere, mai tare pe zi ce trece! Am inceput la mine acasa marti. Am pregatit pentru un prieten din Romania un meniu traditional romanesc si l-am invitat la masa. L-am servit cu ciorba de vacuta si piure cu pulpa de porc la cuptor. Sa va dezvalui ceva: a fost primul meu oaspete la masa. Bine ca mancarea mi-a iesit bine (nu sunt tocmai o experta in bucatatie), dar de data asta mi-a reusit, nu ma laud eu singura ci o spun cei ce au mancat. Dupa o masa cam copioasa, asa cum se poarta in Romania, ne-am bucurat de aerul proaspat din balcon unde am depanat aventuri care mai de care!

Ziua de miercuri a debutat cu o furtunoasa zi de munca….dar dupa munca si rasplata, caci dupa ….am venit acasa, mi-am luat hainele de “gala” si am plecat in Port Miami pentru a vizita cel mai nou vas din flota Carnival…adica Carnival Breeze.
Cumnatul meu lucreaza acolo si cum vasul a fost pentru prima oara in US, a putut sa ne faca invitatie pentru a il vizita. Mi-a adus aminte de luna de miere pe care am petrecut-o in Europa tot pe un vas de croaziera. A fost iar o seara frumoasa, mai ales ca nu imi mai vazusem cumnatul de vreo trei luni de zile. Pentru prima oara am avut acces pe vas in zona “crew area”, acolo unde sunt cazati cei ce lucreaza pe vasul respectiv. Am facut si cateva poze….foarte putine ce-i drept, dar alea pe care le-am facut am sa le impartasesc in cele de mai jos cu voi.

masa-de-thanksgiving

Thanksgiving Dinner

Dupa miercuri vine joi…si daca e joi inseamna ca e Thanksgiving. Am avut onoarea sa fim invitati la masa de o familie de americani, lucru care m-a bucurat tare mult…. aveam sa vad cum sarbatoresc americanii aceasta mare sarbatoare. Am ajuns la ora 4pm, curcanul era deja la cuptor, gata rumenit. Am servit niste snack-uri, dupa care ne-am asezat la masa. Am fost opt persoane: gazda, sotia, cele doua fete si cu parintii sotiei. Poate va intrebati ce am mancat. Pai, din cate imi mai aduc aminte la aperitiv am avut cheese, chifelute in sos de rosii cu gem de merisoare, oua umplute si alte cele.

Masa cu curcanul a fost alcaturita din curcan (daca va vine sa credeti), sos de merisoare (cranberry sauce), stuffed – asta ar veni umplutura din curcan care de data aceasta s-a servit separat (preferinta gazdei), un sos bun care seamana cu sosul de chiftelute de la Ikea – ba ca avea si aceeasi culoare, cafeniu deschis sau crem, piure, fasole verde etc etc ca nu imi mai aduc aminte.

curcanul

Curcanul

Nu a lipsit nici desertul (placinta americana de dovleac), ceva gen cheesecake, frisca foarte light. Trebuie sa zic ca desertul a fost acompaniat de un vin dulce Lacrima lui Ovidiu, bineinteles adus de noi. Pentru cei ce nu au dat inca like profilului de pe Facebook, iata poza cu curcanul.

As fi vrut sa stam mai mult in aceasta vizita, insa eu noaptea trebuia sa lucrez…..incepea nebunia de Black Friday. Insa asta e o poveste separata….pe care promit sa o povestesc cat mai curand. Acum e aproape 12 noaptea si maine ma trezesc de dimineata….cineva mai trebuie sa si munceasca.

3 thoughts on “Thanksgiving week!

  1. Rainschild says:

    Super! Pacat ca nu te-ai putut bucura de 4 day weekend, dar oricum, primul Thanksgiving in America, o experienta care merita consemnata :)

  2. Anonymous says:

    Anul asta Black Friday a inceput foarte devreme, chiar la miezul noptii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.