Something that I lose

Nici nu stiu cum sa incep! Simt ca ceva mi-a fost luat. Nu e un lucru, nu este o amintire ci este o traire! Toti prietenii mei stiu ca eu iubesc Starbucks. Si credeam ca aici ma voi bucura din plin de iesirile mele la aceasta cafenea. Numai ca planurile de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu cele de la fata locului.Da, cafeaua este la gust ca cea din Romania, dar de cele mai multe ori alegi un loc nu numai pentru gustul cafelei ci pentru toata atmosfera pe care o gasesti in acel local. Iar atmosfera de la Starbucks-urile de aici seamana mai mult cu un drivein. Vii, iti iei cafeaua si o bei in cu totul si cu totul alt loc: la birou, in masina – in drum spre munca, sau oriunde altundeva, numai acolo nu! In Romania daca voiam sa ma intalnesc cu cineva in oras la o cafea, sigur alegeam Starbucks. Si aveam such a great time there. Lumea era buna, locul arata foarte cozy, locul te facea sa te simti rasfatat. Nu era luxul de pe lume, dar era ceva frumos! De acord cu mine?

Aici, vii iti comanzi cafeaua si pleci! Cam nimeni nu enjoy the coffe there. Why? Pentru ca locul este neprietenos. Au doar doua sau trei mese (depinde de spatiu), scaunele parca sunt invechite, totul este neprietenos. De stat afara, nu se pune problema, pentru ca aici in Florida vremea este prea umeda pentru a face astfel de activitati. Inca nu am gasit aici locul de iesit la o cafea. Oricum americanii nu prea stiu ei prea multe despre acest cult al cafelei, din pacate! Trebuie cercetata in continuare problema. Voi ce deja locuiti aici de mult timp, imi puteti recomanda locuri frumoase de iesit la o cafea?

3 thoughts on “Something that I lose

  1. Ana says:

    Da eu vad destule locuri de stat jos pe-acolo si niste perne ce par foarte comode…doar ca cam bate vantul, e adevarat. Nu am fost in viata mea in US, dar imi aduc aminte ca, in You’ve Got Mail, Meg Ryan se intalneste cu Tom Hanks intr-o cafenea foarte populata si fancy-shmancy in New York, ii zicea Cafe Lalo…cred ca trebuie sa mergi mai degraba pe East Coast sa gasesti ce vrei tu, prin NY, Boston, si nu cauta prin lanturile mari si cunoscute, ci cafenele msai mici, boeme, cu aere si “European Style”…cred ca asa ceva vrei tu…

  2. Mercic de incurajare. Sunt convinsa ca sunt multe alte locuri mai frumoase decat Starbucks, poate e doar melancolia fata de Romania. Cand voiam sa ma rasfat mergeam cu pritena mea acolo..”so” este ca o amintire. Dar aceasta amintire nu ma va tine departe de a nu descoperi alte locuri frumoase! :)

  3. Ana says:

    Ia uite ce am gasit, poate le stii deja (Starbucks e pe 5):

    http://miami.about.com/od/restaurantreviews/tp/miamicoffee.htm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.