My learning permit! So happy

Astazi mi-am luat learning permitul. Ce e aia, pentru cei care nu stiu! Learning permit este un permis de conducere cu anumite restrictii. Copii americani nu pot avea permis de conducere decat dupa varsta de 18 ani, asa ca de la 16 ani aplica de learning permit. Sau cum a fost cazul meu, nu am avut niciodata carnet de conducere, asa ca mi-a fost mai usor sa aplic pentru learning permit.Learning permit-ul iti da posibilitatea de a conduce autoturismul, doar ca trebuie sa fii insotit de un sofer in dreapta ta. Exista si exceptii de la aceasta regula. Daca folosesti masina pentru a te deplasa la munca sau la scoala, atunci o poti conduce si singur.

Avantajul pentru mine de a-mi lua acest tip de driving licence este ca nu mai trebuie sa dau bani pentru un instructor sa ma invete sa conduc si nici nu depind de un program strict pentru a ma duce la orele de condus. Saving money and time.

Learning permitul expira intr-un an (in cazul meu), timp in care pot conduce impreuna cu sotul! O sa am un profesor bun.Tot ce trebuie sa faci pentru a iti lua learning permit este in primul rand sa te inscrii la un curs de Drug and Alcohol Test, iar dupa ce studiezi, dai un examen pe care trebuie sa il promovezi, dupa care mai ai de dat sala la scoala de soferi. Daca si pe asta o “pass”, atunci ai acest permis de conducere cu restrictii si poti incepe sa conduci dar nu inainte de a iti incheia o polita de asigurare. Apropo, aici in US polita de asigurare nu e pe masina ci pe driver! Asa ca trebuie sa imi fac si din aia!

Ideea este ca sunt happy ca am facut-o si pe asta! Nu este greu, dar  nici usor pentru ca sunt anumite cuvinte in engleza pe care nu le stii, ca sunt alte reguli de circulatie aici fata de Romania si asta e un pic derutant, ca eu sunt foarte ambitioasa si am vrut sa il iau din prima si asta m-a cam tinut incordata, ca esti intr-un alt loc decat locul in care esti obisnuit si asta nu e intotdeauna cel mai motivant lucru. Una peste alta, americanilor paziti-va. Alina o sa iasa cu masina pe strazile din Florida, pentru inceput!

10 thoughts on “My learning permit! So happy

 1. Rainschild says:

  Multa bafta si stay safe! :) Asteptam povesti din trafic!

 2. Mugur says:

  Multa bafta pe sosele si la cat mai multe mile conduse fara evenimente .

 3. Anonymous says:

  “curs de Drug and Alcohol Test” ?!?!?! E ca si cum ai spune ca pentru ca sa poti merge cu autobuzul trebuie sa maninci banane.
  Asigurarea e si pe masina si pe driver.

 4. Bravooo! Iti mai trebuie 5.0-ul :)

 5. Vreau sa le spun acelor anonimi ce imi comenteaza
  pe blog ca nu ma lasjignita chiar aici pe blogul meu.
  Cui nu ii place ce scriu eu aici, ma poate combate, dar fara jigniri.
  Pentru mine este foarte simplu: nu imi place cometariul cuiva, nu il public. Asa ca este mai bine sa nu te obosesti.

 6. Lia Jer says:

  Buna Alina,
  Sunt in drum spre Bucuresti si ne delectam cu povestile tale, retraind momentele noastre din Miami. Continua sa scrii pentru ca noua ne face f bine..pentru ca asa suntem mult mai aproape de America si devenima mai motivati pentru a ne indeplini visul pe care si voi l-ati avut, acela de a te stabili in US.
  Noi avem viza pe 10 ani dar aplicam la loteria vizelor pentru a obtine dreptul de sedere permanenta, iar daca se va intampla tot pentru Miami am opta (dar nici Washingtonul nu este de lasat;)

  Legat de aceasta poveste “My Learning Permit” am o intrebare : ce se intampla cu persoanele care au permis de conducere de peste 10 ani , cum se intra in legalitate in US din acest punct de vedere?

  Iti doresc multa Sanatate si sa ne reauzim cu bine!

 7. Lia Jer says:

  Si apropo…HAPPY 4JULY

 8. Buna Lia,

  Hai sa iti raspund pe scurt. Chiar dacă ai permis de conducere din Romania va trebui sa dai si sala si traseul inca odată aici. Nu mai trebuie sa dai si testul de drugs and alcohol.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.