My childhood world

Intoarsa in lumea copilariei mele. In weekendul trecut i-am facut o vizita bunicului meu. Este locul in care eu am copilarit. Am tinut mult sa il mai vad pe bunicu macar o data, inainte sa plec in mare calatorie. Bunicu e bine, voios – pentru cei nouazeci de ani pe care ii are. Ii doresc sa ajunga si sa depaseasca o suta de ani si sa il gasesc tot asa de bine, cand voi face prima vizita in Romania.
Lumea copilariei mele a fost intr-un satuc din Baragan, aproape de “vestita” statiune Amara, pe care o frecventam in fieacare an impreuna cu matusa mea (sora tatalui meu). Acolo la Amara, oamenii mari se mozoleau cu namol si faceau nudism. Atat imi mai aduc aminte din locul ala!

Pisica la tara

Mai multe amintiri am chiar din sat. Iernile, acolo, erau foarte aspre din cauza unui vant foarte rece care venea tocmai din Siberia (asa imi spunea Bunicu!), vant ce se numea Crivat. Acest crivat viscolea zapada pana la acoperis, iar bunicu trebuia in fiecare dimineata sa faca o poteca, sa putem iesi afara din casa. Iernile mi le petreceam la sanius, de dimineata pana …seara, cand ajungeam bocna de frig, iar picioarele imi erau inghetate de-a binele. Doar soba din odaie si cojoacele din lana de oaie ma mai incalzeau. A doua zi, insa, o luam de la capat. Mergeam si la colindat si primeam multe nuci si mere. Si ma bucuram de ele. Nucile le numaram intotdeauna, chiar de mai multe ori pe zi.

Prietenii mei

Verile mi le petreceam de cele mai multe ori cocotata in copaci…de tot felul…eram in pruni, in caisi, in zarzari, in corcodusi…si ma infruptam direct de la sursa. Mai aveam o preocupare, foarte nobila vara si anume plimbarea in lesa (care de fapt era un lant) a cateilor prin sat. Vedeam eu la Bucuresti ca asa se plimba cateii, astfel ca am zis ca se poate aplica si la bunici aceasta tactica. Devenisem foarte populara cu aceasta activitate printre sateni.

Acum toate s-au cam dus si mi-au ramas decat amintirile frumoase. Il mai am pe Bunicu si cateva animalute (cred ca sunt nepotii celor cu care ma jucam eu in copilarie), pe care vi prezint in cele de mai jos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.