Medical tests

Cale de intoarcere nu mai este! Am zis…acum batatoresc bine drumul spre America. Si incep prin a ma prezenta la consultul medical obligatoriu pe care l-am sustinut la Bio Medica. Nu ii fac reclama, doar ca ambasada SUA in Romania nu iti primeste analizele de la orice clinica, ci doar de la asta de am fost eu si inca doua.
Spre marea mea teroare, printre alte investigatii medicale se numara si luatul sangelui…..ghinion pentru mine…pentru ca la lucruri de genul asta,  lesin. Minunat zic!
Ma asez eu pe scaunul de tortura, ma spanzura de mana dreapta cu un garou…si ….ce sa vezi?  Sau mai bine ce sa nu vezi! Venele mele nu erau nicaieri. Se piteau bine, de frica, bag eu de seama. Nu-i nimic, zice asistenta, ca incercam la mana stanga. Stranguleaza stanga, insa tot fara succes. Eu ma bucuram in sinea mea, ma gandeam ca scap de acest chin ingrozitor. Da de unde!
Ma inteapa totusi in mana pe considerentul ca poate, poate acolo e vena. Ghinion iar, ca nu era acolo! Imi desface iar garoul, ma analizeaza putin si nu stiu cum imi zareste o vena situata pe la degetele de la maini. Se gandesc ele si zic ca e bine ca mi-au gasit-o si pe aia. Ma inteapa, eu dau sa lesin…oricum pana la urma totul se termina cu bine. Cam palida, dar cu bine.
Dupa aceasta etapa care mie nu imi place deloc, m-au dus sa ma controleze la ochi. Eu credeam ca vad bine, dar cand m-au pus sa citesc cifrele…cam greu spre imposibil. Acum sunt doua posibilitati, ori de la ultimul control oftalmologic si pana acum vederea mi s-a deteriorat, ori de la luatul sangelul vedeam negru in fata ochilor. Nu o sa stiu decat dupa controlul medicului oftalmolog pe care il voi face in alta zi.
Sa ne continuam drumul prin clinica, insa! Credeam ca ce e mai rau a trecut, cand, ce sa imi auda urechile? Americanii astia isi fac vacinul antitetanatos  din zece in zece ani, asa ca au trebuit sa mi-l refaca si mie. Nu doare cand ti-l face mai deloc, insa dupa…cam sa te tii.
Urmeaza analizele la plamani, mi-au facut o poza sic si am scapat si de aici. Un singur medic mai trebuie sa vizitez, si anume medicul generalist ce m-a tinut peste 45 minute. M-a intrebat daca am suferit operatii, daca am sa nu am diabet, daca am facut guturai, daca am avut malarie, cum se numerte tantarul purtator de acest virus etc etc. Apoi am trecut pe patul de consultatie, m-a ascultat la plamani, la inima dupa care intr-un final mi-a spus ca a terminat cu mine si ca pot pleca.Daca era si mediul oftamolog in clinica terminam cu tot dosarul, dar asa mai trebuie sa astept putin. Am bifat si consultul medical, sunt putin mai aproape de interviul programat cu ambasada USA. Keep going!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.