Learning to shop and cook… in a new way

Si abia ma obisnuisem sa shoppinguiesc in Romania, ca acum trebuie sa invat un nou sistem. In Romania mancam cereale de la Nestlé, preferarele erau Gold Fleakes, aici mananc Multi Grain Cheerios- sunt bune, dar mai pe gustul meu erau cele din Romania. In Romania foloseam samponul si balsamul Syos, aici din cauza ca nu cunosc brandurile lor, a trebuit sa imi aleg Pantene, macar stiu ca parul meu reactioneaza ok la acest brand. In Romania imi placea telemeaua de oaie, aici nici urma de acelasi gust. Ma multumesc aici cu President, insa pofta mai vine din cand in cand!Sa nu va mai zic ca nu exista Ariel – ceea ce a fost o mare lovitura pentru mine. M-am dat pe Tide acum, cred ca este ok, dar suspin inca dupa detergentul familiei! Nici Lenor nu au, dar in fine, aici nu fac atata galagie!

Sa nu va mai spun ca ce Real, ce Carrefour, ce Mega Image – le-am uitat demult. Acum mintea mea sta la deal-urile din Publix, la reducerile din Wallmart si la lista lunga pe care mi-o fac cand ma duc la Costco.

Am dat merele nu pe pere ci pe mango, blackberry si blueberry, dar si savarina pe cheesecake si amandina pe alte tipuri de tarte.
Am inceput sa consum mai multe produse organice pentru ca americanii au un cult pentru astfel de magazine. Varietatea este atat de mare in astfel de magazine, ca nu ai cum sa nu comperi cate ceva! Si gustul lor este mult bun decat al produselor obisnuite.

In general magazinele (grocery store-urile) nu au asa mare varietate din acceasi categorie de produse, poate ca e mai bine asa – iei decizia de cumparare mai rapid.
Daca cumva va intrebati daca mancarea de aici este gustoasa, va raspund ca este la fel de gustoasa ca si in Romania. Eu am avut aceasta panica inainte de a pleca. Carnea de vita este de vis aici – o poti face la gratar fara a deveni tare ca piatra. Ce mai sunt bune aici – portocalele! Zemoase nu seci, gust intens de citric! Yummy!

Aaa, cineva ma intreba ce gust are Cola aici! Da, are gust diferit! Cu mai putin acid si un pic mai fada. Incerc sa o evit de tot, nu prea reusesc ca sotul meu se asigura de aprovizionarea ei. Apa plata cu lamaie este pentru mine! The best!

Si in incheiere as vrea sa sparg un MIT…… Nu este adevarat ca mancarea din America te ingrasa! Depinde de meniul pe care il alegi! Eu am slabit aici, sotul meu a slabit si asta pentru ca am lasat bucataria romaneasca de-o parte (eu nefiind un mare fan) si am adoptat bucataria italieneasca, un pic frantuzeasca si cam tot ce este fara grasimi! Pentru asta trebuie sa ii multumesc si lui Bogdan ce detine www.blogculinar.ro -dupa care ma inspir mult de tot! Da ce zic inspir, ca de fapt le iau a la carte!

Daca am vorbit prea mult de mancare si v-am facut pofta, incercati retetele lui Bogdan! Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.