Ia cu tine si inima, inima mea…

Titlul asta a trebuit sa fie in romana. In engleza si-ar fi pierdut, cu siguranta, din farmec. Melodia asta o canta toate lucruile ce ma inconjoara aici in Romania. Imi canta peisajele frumoase ce le intalneam in drumurile mele la munte, imi canta marea – chiar Marea Neagra, imi canta minunatul drum numit Transfagarasan, ba – daca va vine sa credeti – imi canta chiar si blocurile comuniste pe care primaria incearca acum sa le dea o culoare mai prietenoasa.“Ia cu tine si inima, inima mea, si ascunde-o  in bagaje pe undeva/ Ia-ma cu tine, acolo in America sau…in Florida” – fredoneaza biblioteca mea plina de carti minunate: Tolstoi, Dostoievski, John Fowles, Marin Preda, Eliade….. cat si o buna parte din colectia editurii Publica. Ca sa nu mai spun de colectia National Geographic Traveler – care tipa chiar ca din gura de sarpe.

Toate striga dupa mine!

Iar eu am sa le iau cu mine pe toate… Adica, ce? Imi poate fura cineva amintirile? Locurile frumoase pe care le-am vizitat in Romania, povestile ce le-am aflat din toate cartile, amintirile ce le-am trait in Bucuresti….toate sunt arhivate la mine pe serverul personal numit creier.

Si pana la urma, stai asa….nu e ca si cum le parasesc de tot. Ca eu ma voi intoarce….cei drept in vacante…si atunci le voi vedea din nou. Si unde mai pui, ca in cutia de amintiri, se vor adauga impresii si despre lumea noua. Asta nu poate fi decat in avantajul meu.

Voi deveni mai bogata….spiritual vorbind. A nu se intelege altceva…ca nu mi-as dori sa devin bogata si material…macar asa…cat o casa cu piscina si un mic yacht…tinut in fata casei…pozitionata langa ocean.

Sa nu ma acuzati ca am vorbit doar de lucruri, despre oamenii dragi pe care ii las in Romania..imi este prea greu sa vorbesc….
Pot sa ii iau pe toti cu mine, acolo in America? Daca mama, tata, fratele si inca vreo 5 prieteni ar incapea in bagajele mele…..zau ca nu mi-ar mai trebui nimic.

Ia cu tine si inima, inima mea, si ascunde-o  in bagaje pe undeva/ Ia-ma cu tine, acolo in America sau…in Florida…la la la

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.