Homeowners life

A venit timpul sa va povestesc si aventurile proprietarilor de casa in US. Acum aproximativ un an de zile ne-am decis ca e momentul sa investim intr-o proprietate. Ne-am facut noi calculul si diferenta intre a sta in chirie si a iti cumpara o casa nu era asa prea mare. Asa ca, am decis sa facem pasul si sa trecem in partea proprietarilor de casa.

Am crezut ca procesul are sa fie unul foarte lung, in care noi o sa ne uitam la o mie de case si fie nu o sa ne placa nimic, ori ce o sa ne placa, are sa fie peste bugetul nostru. Insa, ce sa vezi, nu ne-a luat mult timp pana sa o gasim pe cea perfecta, in ochii nostrii. Cam cu 2 ani inainte, tot ne uitam pe internet, eram la curent cu tot ceea ce era pe piata si la ce preturi. Asa ca, atunci cand am intrat in casa ce mai tarziu avea sa fie a noastra, am stiut ca trebuie sa punem oferta pe ea. Nu ne venea sa credem ca am putut gasi aproape tot ce voiam si sa mai fie si in bugetul nostru.

Zis si facut, am pus oferta pe casa, am avut cea mai buna oferta si fostii proprietari, of course, ne-au ales pe noi din cele trei oferta avute. Distractia numai de aici incepe. Credeam noi ca e greu procesul pana iti iei casa, ei bine la nu, procesul anevoios numai de acum incepe. Da-i cu banca, da-i cu inspectia casei, da-i cu evaluarea bancii pentru casa, toate procesele asta iau timp si iti dau asa asa un pic de stres. Noi am renegociat pretul casei de foarte multe ori, in tot acest timp. Ca asa e in America, am pus o oferta pe casa, insa daca in urma inspectiei gasesti ca sunt anumite repartii costisitoare, atunci renegociezi pretul. Daca banca iti evalueaza proprietatea la un pret mai mic decat cel oferit de tine, atunci iar ai posibilitatea de a renegocia pretul casei, ceea ce s-a si intamplat. Totul este sa lucrezi cu agenti imobiliari buni, care sa includa in contract toate aceste clauze ce iti pot oferi intoarcea la masa de nogociere.

Dupa sute de email-uri pe care al meu sot le-a avut cu banca si cu agentul nostru imobiliar, intr-o frumoasa zi de Mai a anului 2016 am ajuns in fata avocatului, la semnat de acte. Dupa mai bine de 300 pagini semnate, am primit cheile casei. Gata, era oficial, tocmai ce devenisem proprietari de casa.

Imediat ce am avut cheile, ne-am dus la casa, sa simtim acel sentiment ca, de acum, ceva este al nostru, sau mai bine zis, ca odata, canva, va fi al tau, dupa ce achiti toate ratele la banca. Stiam ca sunt foarte multe reparatii de facut in casa. Stiam de la inspectia avuta ca aceperisul trebuie refacut complet, baile aratau foarte rau, podelele erau din gresie si nu eram ok cu ideea de gresie in toata casa, o noua culoare pe pereti se cerea, usi noi in toata casa etc etc. Practic sa fiu mai scurta, totul trebuia redefinit in casa noastra.

Am avut la dispozitie o luna si un pic sa facem toate reparatiile in casa si sa schimbam acoperisul pana sa ne mutam. A fost un termen foarte restrans, tinand cont de faptul ca marea parte a muncii a fost facuta de noi, sau mai bine zis de al meu sot si am avut norocul ca bunul nostru prieten sa munceasca cot la cot cu noi, in fiecare weekend ca sa terminam in timp cu renovatul casei si sa ne mutam intr-o casa curata si frumoasa.

Acea luna de renovari a fost insa una intensa, cu muncit in fiecare zi dupa progamul de munca, cu domitul in fiecare weekend la casa, pe saltele gonflabile, de nopti nedormite, sau culcatul la patru-cinci dimineata, cu mult praf si multa oboseala. Insa transformarea casei a meritat tot efortul facut.

4 Iulie 2016 a fost ziua in care ne-am mutat in casa noastra. De atunci si pana acum totul se invarte in jurul casei, in fiecare weekend este un proiect de facut, in fiecare weekend ne mai ducem sa mai cumparam ceva pentru casa, mai vopsim cate ceva, mai reparam cate ceva. As putea scrie o carte despre acest subiect, insa imi este ca postul pe blog va deveni foarte lung si foarte plictisitor.

Sunt sigura ca voi pune si poze din casa in posturile viitoare, in care voi prezenta cate o camera, sau cate un proiect din casa, sunt multe de aratat si acum mi se pare un pic covarsitor sa pun poze din toata casa.

Asa ca ma opresc aici. Pe data viitoare!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.